Çörəkdən kütləvi zəhərlənmə - Azı 80 nəfər...
Rusiyada nadir görülən hadisə baş verib.Belə ki, Perm çörək zavodunda bişirilən çörəklərdən kütləvi zəhərlənmə baş verib.
SAVASHMEDİA.az Rusiya KİV-nə istinadla xəbər verir ki, artıq faktla bağlı cinayət işi açılıb və araşdırmalar davam etdirilir.
İlkin məlumata görə, azı 80 nəfər zəhərlənib.
Xatırladaq ki, çörəkdən zəhərlənmə çox nadir hallarda baş verir. Çörəkdə zəhərlənməyə səbəb ola biləcək bir neçə amil var:
Ət və ya digər çürüyən məhsullarla çörəyin təması: Əgər çörək çirklənmiş ətlə və ya başqa çürüyən məhsullarla təmasda olarsa, bu, mikrobların və bakteriyaların, zəhərlənməyə səbəb olan mikroorqanizmlərin yayılmasına yol aça bilər.
Zəhərli maddələr: Çörək hazırlanmasında istifadə olunan unun göbələk zəhərləri ilə (aflatoksinlər) çirklənməsi mümkündür. Bu zəhərlər qaraciyər zədələnməsinə və digər sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. Aflatoksinlərin ən çox inkişaf etdiyi şərait isə nəmlik və yüksək temperaturdur.
Bişirmə prosesinin düzgün olmaması: Çörək düzgün şəkildə bişirilmədikdə, onun içindəki xəmirin tam olaraq bişməməsi və bunun nəticəsində bakteriyaların və digər zəhərli maddələrin sağ qalması mümkündür. Bu da zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Çörəkdə kimyəvi maddələr: Bəzən çörək istehsalında istifadə olunan kimyəvi əlavələr və ya konservantlar düzgün miqdarda olmaya bilər və bu da sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Yağmur