Soğan doğrayarkən gözləriniz yaşarır? - Qorunmağın 6 üsulu
Soğan doğrayarkən göz yaşının qarşısını almaq üçün bir neçə effektiv üsul var. Bu üsullar, soğanın yaydığı kəskin qazların gözlə təmas etməsinin qarşısını almağa kömək edir.
SAVASHMEDİA.az həmin üsulları təqdim edir.
1. Soyuqda doğramaq
Soğanı soyuducuda saxlayın: Soğanı doğramazdan əvvəl 20-30 dəqiqə soyuducuda saxlayın. Soyuq qazların buxarlanmasını azaldır.
Soyuq su ilə islatmaq: Doğramadan əvvəl soğanı bir neçə dəqiqə soyuq suda saxlayın.
2. Kəskin bıçaqdan istifadə
Küt bıçaq hüceyrələri daha çox əzir və daha çox qaz buraxır. Kəskin bıçaq isə hüceyrələri az zədələyir.
3. Su altında və ya axar suyun yanında doğrama
Soğanı suyun altında doğrayın və ya axar su ilə doğrayın. Bu, qazların havaya yayılmasını azaldır.
4. Ventilyasiya və ya ventilyator
Soğan doğradığınız zaman yaxınlıqda ventilyator və ya aspirator açın. Bu, qazları sizdən uzaqlaşdırır.
5. Gözlüklə qoruma
Mətbəx üçün nəzərdə tutulmuş qoruyucu eynəklər taxmaq, qazların gözünüzə çatmasının qarşısını alır.
6. Sirkə və ya limon suyu
Kəsmə taxtasına bir az sirkə və ya limon suyu tökərək soğanı doğrayın. Bu, qazların buxarlanmasını azalda bilər (lakin dadı bir qədər dəyişə bilər).
Yağmur