Yeməklər soyuducuda neçə gün saxlanıla bilər?

Yeməklərin soyuducuda saxlanma müddəti onların növündən və hazırlanma tərzindən asılıdır. 

May 24, 2025 - 12:18
Yeməklər soyuducuda neçə gün saxlanıla bilər?

SAVASHMEDİA.az müxtəlif növ yeməklər üçün ortalama saxlanma müddətlərini təqdim edir:

Hazır bişmiş yeməklər:

Ət və toyuq yeməkləri: 3–4 gün

Balıq yeməkləri: 1–2 gün

Plov, makaron, tərəvəzli yeməklər: 3–5 gün

Şorba və bulyonlar: 3–4 gün

Çiy məhsullar:

Çiy mal, qoyun, toyuq əti: 1–2 gün (əgər bişməyibsə, sonra dondurmaq tövsiyə olunur)

Çiy balıq: 1 gün

Təzə kəsilmiş tərəvəzlər (yuyulmuş): 3–5 gün

Kəsilmiş meyvələr: 2–3 gün

Qənnadı və süd məhsulları:

Süd: 5–7 gün (qabı açıldıqdan sonra)

Pendir: 1–3 həftə (pendir növündən asılıdır)

Qatıq və kefir: 5–7 gün

Tort və şirniyyatlar (kremlə): 2–3 gün

Nəzərə alınmalı məqamlar:

Soyuducunun temperaturu +4°C və ya aşağı olmalıdır.

Yemək soyumamış soyuducuya qoyulmamalıdır, amma uzun müddət də otaq temperaturunda saxlanmamalıdır (maksimum 2 saat).

Qoxu, rəng və dad dəyişikliyi varsa, yeməyi istifadə etməyin.

Yağmur